Onze appartementen

Onze appartementen

D’n Aok heeft twee woongroepen, waar maximaal negen cliënten verblijven. De twee groepen hebben ieder een eigen huiskamer waar de dagelijkse activiteiten plaatsvinden. De huiskamer is sfeervol ingericht, heeft een open keuken en een openslaande deur naar het tuinterras. In de grote tuin kunnen cliënten en bezoekers veilig ontspannen in de terraszitjes, en – als zij dat willen – helpen met tuinieren.

Wonen zoals thuis
Er zijn éénpersoonskamers en tweepersoonskamers. De kamers zijn in te richten met eigen meubels en naar eigen woonstijl. De cliënten leven samen. Er wordt samen koffie of thee gedronken, televisie gekeken en activiteiten gedaan. De dagstructuur vinden wij belangrijk en wordt zo veel mogelijk gevolgd. Zo worden de maaltijden samen gekookt in de huiskamers en wordt het persoonlijke wasgoed zelf gewassen. Als dat mogelijk is, worden de cliënten hierbij betrokken en helpen zij mee met de huishoudelijke taken.

Uw kamer
Uw kamer beschikt over een vaste kledingkast, een hoog-laagbed en een wastafel. Gordijnen en basisverlichting zijn aanwezig. Er is een kabelaansluiting aanwezig. Het telefoonabonnement kunt u via Charim regelen, vanwege de eigen telefooncentrale van De Meent. U krijgt daardoor ook een nieuw telefoonnummer. Voor het inschakelen van technische hulp bij het aansluiten betaalt u een vergoeding. De telefonische gesprekskosten zijn voor uw eigen rekening. Uw kamer wordt wekelijks schoongemaakt. De buitenramen worden vier keer per jaar gewassen.

De inrichting
De kamer wordt schoon opgeleverd. Uw kamer beschikt over een vaste kledingkast, een hoog-laagbed en een wastafel. Gordijnen en basisverlichting zijn aanwezig. U mag de kamer verder naar uw eigen smaak stofferen en inrichten. Kunt u zelf niet voor de stoffering en inrichting zorgen, dan regelen wij voor u een eenvoudige, functionele inrichting. Zondagrust vinden wij belangrijk. Daarom vragen wij u op zondag niet te verhuizen. Het is niet toegestaan boor- en timmerwerkzaamheden te verrichten. Charim Services helpt u graag met verhuizen of inrichten.

Verblijfskosten
Voor het wonen in D’n Aok betaalt u een wettelijke eigen bijdrage. De eigen bijdrage is inkomensafhankelijk en wordt berekend en geïnd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Meer informatie kunt u vinden in de CAK-folder ‘Eigen bijdrage 2016’ en op de website: www.hetcak.nl.  De folder kunt u aan de rechterkant zelf downloaden.